De ce îl atacă Ciorbă pe Manolachi

E simplu. Constantin Ciorbă îl atacă pe Veaceslav Manolachi pentru că îşi doreşte să ajungă el la conducerea USEFS. Păstrând proporţiile este, dacă vreţi, un fel de duel Efros – Ciobanu din fotbal. Cu menţiunea că Efros nu s-a aflat niciodată la conducerea FMF, în timp ce Ciorbă a reuşit să-şi arate déjà capacităţile manageriale în anii 90, când a fost adjunctul lui Pavel Tolmaciov la INEFS.

Mai jos vreau să vă prezint performanţele celor doi, Constantin Ciorbă şi Veaceslav Manolachi, din timpul administrării Universităţii de sport. Concluziile le faceţi singuri.

Constantin Ciorbă
Baza tehnico-materială a INEFS se afla într-o stare deplorabilă. Lipsă de utilaj şi echipament în sălile de sport şi de studii, număr redus de studenţi 667 (!) la cele trei facultăţi (pedagogie, sport şi secţia frecvenţă redusă), salarii mult mai mici decât ale profesorilor din alte instituţii din Moldova (până la o mie de lei), 3 computere Pentium 2 pentru toată instituţia, blocuri sanitare sub orice critică.
În timpul mandatului lui Pavel Tolmaciov s-a făcut o tranzacţie dubioasă prin care INEFS a cedat terenul de tenis şi bazinul de înot din centrul capitalei, recăpătat ulterior prin proces de judecată de actuala conducere USEFS.
La baza de odihnă de la Sergheevka (Ucraina), care aparţine USEFS s-a constituit o întreprindere de prestare de servicii în timpul verii. Din cauza neachitării arendei pentru pământurile pe care sunt amlasate cele 17 căsuţe, primăria oraşului Sergheevka a pus sechestru pe aceste bunuri. Litigiul durează până în prezent.

Veaceslav Manolachi
A fondat în cadrul USEFS o tipografie, editură, bibliotecă dotată cu utilaj necesar şi literatură de ultimă oră, catedre dotate cu utilaj performant care permite desfăşurarea procesului educaţional în conformitate cu standardele internaţionale, cantină modernă.
A făcut reparaţie capitală în căminele studenţeşti, a schimbat utilajul sanitar, apeductul, etc.
Salariile colaboratorilor USEFS s-au majorat considerabil ca urmare a acumulărilor la sursele extrabugetare ale veniturilor din gestionarea edificiilor universităţii şi a prestării de servicii. Salariul unui profesor universitar constituie 7000 lei!
Au fost date în exploatare trei blocuri de studii: un bloc de studii din str. A. Doga 22 şi Complexul Sportiv de la aceaaşi adresă, blocul de studii şi laboratorul ştiinţific din str. Alexandru cel Bun 69. Numai sala de gimnastică este dotată cu utilaj în valoare de 1 mln 500 mii lei.

În prezent USEFS este un centru universitar de performanţă, fapt pentru care a fost apreciată de Asambleea Europeană pentru Business: USEFS a fost menţionată cu cea mai înaltă distincţie a acestui forum «European Quality», pentru succese înregistrate în domeniul instruirii, în conformitate cu standardele europene, iar rectorului V. Manolachi i s-a conferit medalia internaţională «The United Europe» pentru contribuţia personală la dezvoltarea integrării europene.
USEFS are peste 3000 studenţi.

Comentarii

  1. Sandule lasa-l in pace pe ciorba ca nici n-am auzit de asa om. cine mai este si acesta? dar nici nu ma intereseaza. VREAU FOTBAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Unde-i Efros??????????????????????
    Sa s-a dat si asta la o parte.... Gata. S-a facut tovaras cu Pasca Ciobanasca :))))))))))))

    RăspundețiȘtergere
  2. Probabil Grecu ceva incurca, sau e nevoit asa prostii sa scrie, ca are ruda in USEFS, care anul acesta trebuie sa absolveasca, numai ca apare intrebarea unde e studentul????? Nimic nou, Manolachi si ….., una si buna o tin ca Ciorba vrea sa fie rector!!!!!!!! Vrem noutati dar nu prostii!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ruda mea a fost data afara de Manolachi. Eu nu incurc rudele cu meseria pe care o fac. Iar tu daca ai argumente da-le, pentru ca cel care scrie prostii esti tu.

    RăspundețiȘtergere
  4. Si eu cind va spuneam de Efros (daca tot a fost pomenit) multi au aruncat cu piatra in mine.

    Efros e un palavragiu la fel ca si ministrul Ciobanu.

    RăspundețiȘtergere
  5. offff daca nu stiti adevarul mai bine sa nu scriti.va rog.fiti mai culti

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune