Basarabeanul-sexy ajuns campion mondial dintr-o aventură

Victor Mihalachi, urmașul lui Nicolae Juravschi



A devenit dublu-campion mondial la doar 21 de ani! Se numește Victor Mihalachi și este originar din satul Florițoaia Veche, raionul Ungheni. În week-end a câștigat 2 medalii de aur la Campionatul Mondial de canotaj, care s-a desfășurat în Polonia. Dar nu pentru Moldova, ci pentru România - țara care i-a oferit condiții și bani pentru a face performanță.

A plecat din Moldova (pentru care a câștigat titlul mondial la juniori) împreună cu alți 3 canotori cu un an în urmă, fiind invitat de legenda vie a canotajului român și mondial, Ivan Pațaichin. Acesta le-a promis tinerilor basarabeni pașapoarte românești în timp foarte scurt și condiții de antrenament pentru a realiza performanțe.

În iulie curent a câștigat primul aur pentru România la campionatul european din Spania, în proba de canoe dublu, pe distanța de 500 de metri. A mai câștigat și bronzul la 1000 de metri. După o lună și jumătate, basarabeanul Victor Mihalachi alături de Alexandru Dumitrescu câștigă 2 medalii de aur, la 500 și 1000 de metri. La fel ca și Nicolae Juravschi, care reușea în anii 80, alături de Victor Reneiski, să câștige 8 (!) titluri mondiale și 2 olimpice! Pentru Mihalachi prima Olimpiadă abia urmează în 2012, la Londra. Încă e foarte tânăr și încă are timp să-l depășească pe idolul lui.

Citește un interviu cu campionul mondial, Victor Mihalachi, pe adresa de mai jos:
http://cjardan.blogspot.com/2007/11/victor-mihalachi-vreau-s-fiu-cel-puin-o.html

Comentarii

  1. Asa iti aduci toate gagicice pe blog :)))) Cei mai buni vin in Romania ca aici sunt banii. Ma mira faptul ca inca au mai ramas oameni destepti la Chisinau

    RăspundețiȘtergere
  2. Bravo!
    Dar mai bine revii in Moldova. Si aici poti sa cistigi bani daca faci performanta

    RăspundețiȘtergere
  3. adrian, cred ca traiesti pe alta lume. spune un domeniu sportiv in moldova unde se castiga mai bine decat in moldova?

    RăspundețiȘtergere
  4. decat in romania am vrut sa spun... :D

    RăspundețiȘtergere
  5. brav Victor.. Succese in continuare

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune