3 propuneri pentru națională

Imaginați-vă ce echipa națională am avea cu Denis Calincov, Serghei Covalciuc și Sergiu Dadu în teren. Dintre cei 3 doar pe Dadu nu l-am văzut jucând demultișor. Dar știind ambiția și devotamentul cu care își apără naționala nu am niciun dubiu că ar fi și acum printre cei mai buni. 
Denis Calincov a avut neșansa de a rămâne fără echipă în intersezon. A avut oferte, dar, mă rog, Denis are niște condiții financiare pe care nu oricine le acceptă. În fine s-a înțeles cu Dacia, dar acum este nevoit să aștepte culoare verde de la FIFA. Cel puțin așa spun cei de la Federație. Cert este că deocamdată Calincov nu poate juca pentru Dacia, chiar dacă participă la toate antrenamentele și se află într-o formă fizică perfectă. Încă mai aștept de la el, așa cum mi-a promis într-o discuție amicală, un gol ca cel al lui Maradona în poarta Angliei. Nu cu mâna, ci driblând o jumătate de echipă adversă de la mijlocul terenului.
Chiar dacă mulți spun că Serghei Covalciuc (foto) nu merită să fie convocat la națională pentru că a refuzat să joace în amicale, eu cred că așa fotbalist ar avea loc mereu în primul 11. Cu un Covalciuc la centrul terenului alături de Epureanu naționala lui Balint ar arăta cu totul altfel. În condițiile în care cei folosiți până acum la centru nu au confirmat, cred că ar trebui să-i dăm o șansă și lui Covalciuc. Spun asta după ce am văzut că Balint poate trece peste orgolii, iar ca exemplu este convocarea lui Golovatenco, după ce jucătorul lui Kuban Krasnodar a refuzat, conștient sau nu, câteva prezențe anterioare.
Aștept cu nerăbdare ca Sergiu Dadu să se facă bine. Cu cei trei, naționala ar arăta altfel la primăvară.

Comentarii

  1. Calincov e Messi al Moldovei. Chiar si daca nu are echipa el trebuieste convocat. Balint face o mare greseala ca nu-l convoaca

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu il vreu pe Covalciuc in selectionata, si sunt impotriva convocarii lui. Trebuie sa vii cind esti chemat, dar nu atunci cind nu nimeresti in primul 11/nu ai echipa/esti in cautarea unui contract (subliniaza varianta corecta) Daca el nu ne stimeaza, pe acei din R.Moldova, de ce ar trebui noi sa-l stimam si sa-l chemam?

    RăspundețiȘtergere
  3. Covalciuc este liderul echipei Tomi Tomsk din Rusia. Joaca fiecare meci. Acum trebuieste sa fie convocat. El nu a venit cit timp a fost Dobrovolskii pentru ca era certat cu el, la fel ca si Dadu.

    RăspundețiȘtergere
  4. Acum îţi dau dreptate, cu ei naţionala Moldovei va juca un altfel de fotbal.

    RăspundețiȘtergere
  5. ------------------Namaşco-------------------
    Bordian----Epureanu-----Armaş----Golovatenco
    -----------------Covalciuc------------------
    Ţîgîrlaş-----Calincov-----Josan------Suvorov
    ------------------Bugaiov-------------------

    P.S. Depinde de adversar, dacă avem nevoie un atacant mai rapid - Bugaiov, dacă avem nevoie de forţă - Dadu

    Alţii: Matiughin, Ilescu, Savinov, Bulgaru, Bolohan, Racu, Boreţ, Onica, Cojocari, Andronic, Gorceac, Bulat, Cebotaru, Zmeu, Doroş, Dadu, Frunză, Orbu ... plus cei de la U-21 s.a.

    P.S.S. Mai sunt Gaţcan şi Ivanov :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Covalciuc a refuzat de fiecare data cind a fost chemat la nationale, chiar si de Balint. A spus-o si testimiteanu. Nu merita convocarea, echipa nu sta intr-un singur jucator...

    RăspundețiȘtergere
  7. Consider ca er fi o solutie daca am acorda cetatenia R. Moldova unor jucatori care evolueaza la Sheriff (precum Volkov sau Erohin), pentru ca acestea sa evolueze pentru echipa nationala a Moldovei.

    RăspundețiȘtergere
  8. Sandu nu visa, Covalciuc (si nu numai el)a zis ca nu vine si cu asta gata. Noi avem nevoie de atacanti buni si de un mijlocas care sa coordoneze jocul, cum era candva Curteianu si Epureanu. La momnet cred ca doar Tigirlas poate sa mentina postul dat, dar tot cu greu...
    Calincov e bun, cred ca va fi convocat odata cum va incepe sa joace pentru echipa, iar Dadu mai trebuie sa se restabileasca, apoi sa-si recapete forma, asa ca va dura... asa ca la primavara cel mai probabil va doar unu Calincov.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune