Atacați de rusofoni


Am rămas stupefiat citind editorialul de azi a lui Constantin Tănase, din care am aflat metodele prin care unii indivizi încearcă să se remarce pentru a ajunge în Parlament. Rusofonul Șelin a decis că poate să atace intelectualitatea moldovenească. 
„Intelectualitatea moldovenească s-a rupt de popor. Ei acum toţi au devenit români. La dânşii e la modă să sâsâie în „română”, a declarat Șelin la o adunare din Bălți. 
Acest sâsâit care s-a îmbogățit din bunătatea moldovenilor, dar care nu știe o boabă în limba română, a ajuns să atace poporul pe spatele căruia stă călare de aproape 20 de ani. Începând cu fostul club La Victor, unde veneau toți bandiții din oraș și terminând cu cinematografele Patria, Șelin a făcut bani din nimic. Mai bine zis i-a stors pe moldoveni de bani, pentru că combinațiile le-a făcut din relațiile pe care le avea în conducerea de atunci a țării.
Acum Șelin vrea să schimbăm drapelul și să facem limba rusă de stat, pentru că lui îi este greu să învețe româna, nu-l duce capul. Acum nu mai are așa relații la stat și a decis să devină el stat, ca să nu mai subtitreze filmele în română. 
Apropo de subitrarea de la Patria. Am fost recent la un film și am încercat să citesc traducerea de sub ecran, pentru că scrisul vine sub ecran. Pe lângă faptul că n-am înțeles nimic din acea traducere, abia reușeam să văd scrisul, așa de mici sunt literele de la subtitrare. În plus, în unele momente literele nu se vedeau deloc din cauză că, culoarea lor coincidea cu culoarea ecranului (cer scuze pentru cacofonie, dar la așa subitrare de rahat... rahatul la rahat trage). 
Lăsând la o parte răutățile, cum poate cineva care vrea să ajungă la conducerea țării să reproșeze oamenilor că vorbesc limba lor? Doamne ferește să ajungă ăsta deputat...

Comentarii

  1. stai fara griji , nu o sa ajunga niciodata deputat :) las sa sisie el cit il tine gura , ca tot nici un tolk din el

    RăspundețiȘtergere
  2. Plus +10. Îmi place că atingi şi probleme sociale şi politice.

    RăspundețiȘtergere
  3. Intr-o dupamasa am vazut la Jurnal tv. o emisiune in care se spunea ca au intrat lupii din Ucraina si Rusia in Moldova. Asa este si acum rod din trupul Moldovei de 70 de anii.
    A venit timpul ca sa fie dusi la ZOO.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sa iesim cu totii la vot si sa le dam o lectie acestor mârşavi care-şi permit sa deschida gura http://blogulluivalentyn.blogspot.com/2010/10/nu-uitati-sa-depuneti-cererea-de-sedere.html

    RăspundețiȘtergere
  5. Moldova se trezeste incet-incet. Nu mai pot fi pacaliti oamenii ca sint altceva decat romanii, ca vorbesc alta limba. In orice departament de stiinte politice din lume se cunoaste faptul ca Republica Moldova e un stat artificial, urmas de jure al RSS Moldovenesti, nu al Moldovei lui Stefan, care a fondat Romania. Din pacate romanii n-au in ei vana grecilor care n-au recunoscut niciodata termenul de Macedonia acordat altui stat, considerand Macedonia un termen istoric grecesc. Nici Romania nu trebuia sa recunoasca termenul de ,,Moldova,, cata vreme denumirea de Moldova vine de la raul Moldova, care curge in intregime in Romania actuala, provincia Moldova.
    Cand rusii au smuls in 1812 teritoriul dintre Prut si Nistru au folosit in documentul anexarii termenul ,,Basarabia,,. Greu se vor trezi oamenii de pe ambele maluri ale Prutului si pana nu vor intelege ca asa cum nemtii au luptat pentru unificare, cum rusii au unit toate cnezatele lor intr-un stat mare etc, asa si romanii din cele trei regiuni istorice romanesti: Ardeal, Moldova (pana si peste Prut) si Tara Romaneasca nu pot trai decat intr-un singur stat.

    RăspundețiȘtergere
  6. sa stii Sandule ca asta are votanti, iar asta e cel mai strasnic, el e mai ceva decit toti comunistii la un loc... chiar mii frica de o eventuala accedere a sa in parlament

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune