luni, 13 decembrie 2010

Nici o zi fără verbul ”a suge”

Petru Jardan s-a răzgândit azi și i-a transmis lui Serghei Chiseliov că ”vom vedea cine va suge în luna mai”
foto: sports.md
Boala lui Voronin pare a fi molipsitoare. Nu vreau să mă repet și să mai fac o paralelă între politică și fotbal. Dar cel puțin declarațiile din fotbal, dar și faptele se aseamănă uluitor cu cele din politică. Măcar și aceste replici dintre conducătorii cluburilor Olimpia și Milsami. 
Ieri, Serghei Chiseliov, patronul Olimpiei: "Vreau să transmit încă o dată pentru toată lumea fotbalului moldovenesc, că ”a suge” se scrie cu prima literă ”o” (în rusă "сосать")."
Azi, Petru Jardan, vicepreședinte Milsami: ”Vom vedea cine va suge în luna mai.”
Conflictul s-a produs ieri, în timpul meciului dintre cele 2 echipe. Chiseliov a avut un comportament cel puțin indecent, fiind supărat mai mult pe arbitrul Ghenadie Crasnoșan. Acum probabil că înțelegeți de ce m-a mirat faptul că acest arbitru s-a clasat pe locul 2 în topul celor mai buni în 2010. 
Am fost ieri la meci. Crasnoșan a făcut meciul praf. Din start a scăpat controlul partidei din mâini. A tolerat intrările brutale ale lui Cheltuială și ieșirile nervoase ale lui Ademar. Un arbitru care-și știe meseria i-ar fi eliminat pe ambii și cu asta ar fi adus jocul la normal. Dar el n-a făcut asta. În consecință, presat de pe margine de suporteri, chiar înjurat la fiecare decizie, Crasnoșan n-a mai știut cum să fluiere. Norocul lui că n-au fost faze litigioase în cele 2 careuri.
De favorizat pe cineva, în speță pe Milsami cum spun angajații Olimpiei, inclusiv cei care fac presă, nici nu poate fi vorba. Astea-s metode de presiune preluate din fotbalul românesc. Dovadă sunt imaginile date de sports.md. Pur și simplu arbitrul n-a rezistat presiunii.
Abia aștept partea a doua a campionatului. Să vedeți atunci razboare!

5 comentarii:

 1. Avem un campionat puternic, anul acesta.

  Cit despre Jardan - a fost un raspuns, cel putin logic si inspirat, dupa asa o declaratie la adresa sa.

  RăspundețiȘtergere
 2. cred ca cine stie cum se scrie SOSATI stie si cum se face...

  RăspundețiȘtergere
 3. poate ia camp Milsami ! că e Stoica acolo si e român.

  RăspundețiȘtergere
 4. Anonim spunea...

  cred ca cine stie cum se scrie SOSATI stie si cum se face...

  -----------------------------------

  Bravo +1

  RăspundețiȘtergere