11 pentru Suedia

Am reflectat asupra lotului pe care îl are la dispoziție selecționerul Gabi Balint pentru meciul cu Suedia - ultimul tren care ne mai poate duce la Euro 2012. Acum, în condițiile în care mai avem șanse matematice, nu mă judecați prea aspru pentru că îndrăznesc să visez...
foto: Adrian Blănaru
Așadar, ținând cont de ultimele disponibilizări, din 26 au rămas doar 22 de jucători. Din aceștia se va renunța la încă 4 pentru a ajunge la varianta finală, lista de 18 pentru raportul de joc. Presupun că cei care vor urmări meciul din tribune, în cazul în care nu vor interveni accidentări, vor fi: Livșiț, Cașcaval, Cheltuială și Zmeu. Repet, sunt doar presupunerile mele, o părere proprie, pur subiectivă. 
Iată și primul ”11” al naționalei Moldovei, așa cum îl văd eu:
Portar: Calancea. Fără niciun dubiu e numărul 1. A jucat toate meciurile în această primăvară și a revenit la forma care l-a consacrat. În raport cu Namașco, Calancea are numai avantaje atâta timp cât tiraspoleanul n-are deloc meciuri la prima echipă.
Fundaș dreapta: Eugen Cebotaru. Chiar dacă a făcut un meci senzațional în Suedia pe post de mijlocaș defensiv, odată cu revenirea lui Ivanov, e timpul să revină pe banda dreaptă acolo unde suntem mai vulnerabili decât oricând. Iar Cebotaru este soluția perfectă pentru a acoperi acest post dificitar. 
Fundaș stânga: Golovatenco. Parcă se descurcă mai bine pe acest post decât în centrul defensivei. Pe ”răspunderea” mea fac rocada dintre Golovatenco și Bolohan.
Fundași centrali: Armaș și Bolohan. Armaș fără comentarii, e bronat prin muncă. Pe Bolohan mi-l amintesc în acel meci cu Hamburg din finala Cupei Intertoto. A jucat magnific în centrul apărării Daciei și poate mai repetă o dată acel meci, încheiat la egalitate, 1-1, pe același stadion Zimbru. Hamburg a egalat atunci dintr-un penalty inventat de arbitru, dacă vă mai amintiți. 
Mijlocaș dreapta: Țîgîrlaș. Tocmai a marcat 3 goluri la Cernomoreț și are experiența meciurilor internaționale, ceea ce nu are Pătraș, chiar dacă, parcă aș risca să încep cu ultimul. Totuși Țîga.
Mijlocaș stânga: Suvorov. L-am pus pe acest post, dar dacă aș fi antrenor i-aș da acestui jucător toată libertatea pe teren. Să facă ce dorește numai gol să dea. Și ar da...
Mijlocași centrali: Ivanov și Gațcan. Ambii sunt titulari în prima ligă valorică rusească. Ambii jucători sunt de mare valoare, dar cu mari restanțe la echipa națională. Sper că vor realiza faptul că suporterii noștri așteaptă anume de la ei să ducă echipa spre victorie. 
Atacanți: Picușciac și Boghiu. Aici mi-a fost cel mai dificil să aleg. Dar am decis așa ca să-i surprind pe suedezi. Sunt 2 atacanți pe care scandinavii nu i-au văzut la treabă și care ar putea produce marea lovitură. Rapizi și imprevizibili, aceștia ar putea desface defensiva masivă a oaspeților.
Ăsta este primul 11 cu care aș începe eu meciul cu Suedia. Spune și tu în ”comentarii” pe cine îl dorești titular.

Comentarii

  1. Presupun ca Boghiu va face un meci mare!

    RăspundețiȘtergere
  2. eu sunt sigur ca va juca Namasco in poarta, si Racu in aparare. in atac la sigur nu va intra Boghiu, cel putin din primele minute, sper doar sa nu intre Frunza in teren, desi din cite se pare, iarasi va juca din primele minute

    RăspundețiȘtergere
  3. As modifica acest 11 astfel:i-as pune in fata pe Bugaiov si Boghiu,pe care eventual i-as schimba pe la jumatatea reprizei a doua cu Doros,respectiv Picusciac.Iar in aparare l-as schimba pe Bolohan cu Racu.

    RăspundețiȘtergere
  4. Stanislav NAMASCO (P)-Petru RACU (F),Victor GOLOVATENCO (F), Igor ARMAS (F),Vadim BOLOHAN (F)- Igor TÎGÎRLAS (M) ,Eugeniu CEBOTARU (M),Alexandru GATCAN (M),Alexandru SUVOROV (M) -Gheorghe BOGHIU (A),Igor PICUSCIAC (A).
    Sper ca picusciac nu e accedentat,FORZZA MOLDOVA !!!

    RăspundețiȘtergere
  5. calancea o sa mai manince mamaliga pina va mai tine in porti.....

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune