Corzun trăiește din Sticla cu alcool

Grigorii Corzun (foto), omul care a creat echipa Tiligul-Tiras Tiraspol, desemnată de autoritățile sovietice să reprezinte Moldova în Liga Superioară a URSS, trăiește astăzi din banii încasați de la turiștii care vin la Ternovca special pentru a vizita muzeul particular al băuturilor cu alcool.
După ce a scăpat de Tiligul, desființată între timp, Grigorii Corzun s-a apucat de turism. Și-a amenajat în curtea casei părintești de la Ternovca (5 km de Tiraspol) un muzeu și un hotel din care își câștigă existența. Cândva unul dintre cei mai bogați oameni din Moldova, Corzun câștigă astăzi decent și nu mai vrea să audă de fotbalul moldovenesc, despre care spune că i-a ”mâncat” toți banii. În realitate însă știe absolut tot ce se întâmplă în soccerul nostru. Ba chiar are și soluții. ”Dacă aș fi avut acum Tiligul...”. Cam așa încep sfaturile lui Corzun pentru finanțatorii din fotbal. 
Бутылка (Sticla), așa se numește clădirea înaltă de 28 de metri, un adevărat muzeu particular de băuturi alcoolice, care atrage turiști din toată lumea. Vezi video AICI. Peste 6 mii de sticle exclusive, dintre care cea mai veche are circa 300 de ani, din peste 100 de țări ale lumii. În total colecția lui Corzun adună peste 20 de mii de sticle cu vin, coniac, vodcă și alte băuturi spirtoase. Unii vin aici la muzeu, alții la terasă, hotel sau pur și simplu pentru a face poze.
La Tiraspol a devenit o tradiție ca tinerii însurăței să vină la Sticlă în ziua nunții pentru a face poze. Dacă vreți, ceva asemănător se întâmplă și la Chișinău, la monumentul lui Ștefan cel Mare. Unul dintre cei care și-a organizat sesiunea foto la Бутылка lui Corzun este și proaspătul internațional, portarul lui Costuleni, Vladimir Livșiț (foto). Sesiunea este contra plată, banii revenind fostului patron de la Tiligul.
Ce fac vedetele echipei Tiligul de la începutul anilor 90, când echipa de pe Nistru a promovat în Liga Superioară a fotbalului sovietic, apoi timp de câțiva ani a dominat fotbalul basarabean, chiar dacă nu a câștigat niciun titlu?
Vladimir Kosse - locuiește în Kuwait. Vine foarte rar pe la Tiraspol, dar nu se întâlnește cu foștii coechipieri. Nimeni nu știe cu ce se ocupă în Kuwait.
Serghei Belous - este antrenor la o școală de fotbal particulară dintr-o suburbie a Moscovei, Rusia.
Valeriu Pogorelov - taximetrist în Tiraspol. În paralel antrenează echipa de fotbal a armatei transnistrene, unde fratele său mai mare are un post înalt.
Sergiu Secu - antrenor la Rapid Ghidighici.
Serghei Stroienco - antrenor la Zimbru.
Igor Oprea - director la Zimbru.
Boris Tropaneț (decedat)
Serghei Gusev, golgheterul echipei în 1991 - 25 de goluri - antrenor de copii la echipa Cernomoreț Odesa.
Nikolai Vasiliev - antrenor, ultima dată la echipa «Приалит Реутов», Rusia.

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune