vineri, 10 iunie 2011

Echipa violet

Violetul este o culoare a măsurii, constituită din roșu și albastru în proporții identice, din luciditate și acțiune cugetată, echilibru între pământ și cer, simțuri și spirit, patimă și ințelepciune.
Violetul semnifică gura care închide și stinge lumina. În consecință, violetul este culoarea tainei, a misterului. In spatele violetului se va savârși nevazutul mister al reîncarnării sau cel puțin, al transformării.
Pe monumentele simbolice ale Evului Mediu, Iisus Hristos poartă un veșmânt violet în timpul patimilor, adică atunci când și-a asumat deplin încarnarea, când, în momentul împlinirii sacrificiului, unește total în el Omul, fiu al pământului, pe care îl va răscumpăra cu Duhul ceresc, nemuritor, în care se va întoarce.
Violetul este de asemenea culoarea ascultării, a supunerii, ceea ce nu contrazice asocierea ei cu patimile lui Hristos. Exista obiceiul de a lega de gâtul copiilor o piatră de culoare violet, nu numai pentru a-i apăra de boală, dar și pentru a-i face ascultători și cuminți. Violetul este de asemenea o culoare liniștitoare. Această culoare este emblema măsurii, a cumpătării.
La nivel psihic, culoarea violet calmează rapid angoasele, anihilează frica, elimină agresivitatea și face să dispară gelozia. Ea este extrem de stimulatoare pentru sistemul nervos.
Culoarea violet ne hrănește și ne energizează în mod inefabil partea cea mai înaltă a creierului, ajutându-ne să ne extindem orizontul înțelegerii. Culoarea violet este stimulatoarea celor mai înalte idealuri umane și, grație inspirației determinate de aceasta, au fost concepute cele mai frumoase opere de artă, muzică, proză, poezie, pictură, sculptură, cinema, etc.
Divizia Națională va avea, începând cu sezonul care vine, o echipă care va juca în violet.
Spune în ”comentarii” ce echipe celebre din lume joacă în violet? 

5 comentarii:

 1. MOLDCELL si TeliaSonera))Oricare ar fi echipa din Divizia Națională-Felicitari!!Succese!!

  RăspundețiȘtergere
 2. 1. Arges Pitesti (Romania)
  2. Poli Timisoara (Romania)
  3. Defensor Sporting (Uruguay)
  4. Deportivo Saprissa (Costa Rica)
  5. Fiorentina (Italy)
  6. Fovu Baham (Cameroon)
  7. Germinal Beerschot (Belgium)
  8. Hakoah Ramat Gan (Israel)
  9. NK Pula (Croatia)
  10. Perth Glory (Australia)
  11. Provincial Electricity (Thailand)
  12. Real Potosi (Bolivia)
  13. Sanfrecce Hiroshima (Japan)
  14. RSC Anderlecht (Belgium)
  15. SK Austria Wien (Austria)
  16. Galway United (Ireland)

  din fuga...si nu stiu daca sunt neaparat celebre...

  by the way...daca de ursidos vorbim, nu au nevoie de un fotograf, si de cineva care s-ar ocupa de site ? mi-ar placea...

  RăspundețiȘtergere
 3. FC Costuleni va juca in violet .

  RăspundețiȘtergere