Ploaia care aduce noroc

A plouat torenţial ieri la Ostroda. Atât la propriu, cât şi la figurat. Sub o ploaie sănătoasă, a plouat cu goluri şi în poarta adversarilor jurnaliştilor moldoveni, care au devenit din outsideri favoriţi la campionatul european neoficial al presei, organizat de Polonia cu un an înainte de Euro 2012. 
Ostroda este un orăşel ca în basme. Chiar dacă a devenit deja un banc printre reprezentanţii media din Moldova prezenţi aici (prin Făleşti n-ai cum să te rătăceşti), sunt impresionat de curăţenia şi grija cu care polonezii locali au ştiut să-şi amenajeze casa, oraşul în care trăiesc. M-a impresionat mult lacul din centrul urbiei, care este, la fel, foarte bine îngrijit şi terasele din jurul lui. Se aseamănă foarte mult cu fostul lac din Valea Morilor. Nu mai scriu ce e la noi acolo. Aici e plin de lacuri şi multe păduri alcătuite din copaci coniferi (90% brazi), chiar dacă relieful se aseamănă cu cel din Moldova. 
M-a impresionat şi numărul de căprioare sălbatice pe care le-am văzut păscând chiar pe marginea drumului. Nimeni nu le atinge, nu le împuşcă. Ba din contră, şoferii sunt atenţionaţi la fiecare pas să fie atenţi să nu calce vreo căprioară. Amenzile sunt usturătoare, până la 5000 de euro! 
M-am interesat şi de pescuit, pentru că sunt pasionat, iar aici sunt sute de lacuri mari. Sunt multe firme care se ocupă de organizarea pescuitului pentru amatori, inclusiv pentru turişti. Chiar aici, la hotelul Platinum unde suntem cazaţi, este ofertă pentru turişti de 240 de zloţi (circa 60 de euro) pe zi. Aici este inclus drumul, hrana şi echipamentul. În condiţiile în care în lacurile din împrejurimi poţi să prinzi peşti răpitori cum ar fi ştiuca, păstrăv, somn şi alţii, eu zic că merită toţi banii. 

Să revenim la fotbal. La turneul de jurnalişti participă 16 echipe, dintre care 8 sunt din Polonia. Naţionala Moldovei a câştigat grupa, după 3 victorii: 6-2 cu Canal Plus (Polonia), 7-0 cu Ucraina şi 6-1 cu o altă echipă din Polonia. Astăzi jucăm în sferturi, iar dacă ne calificăm, tot astăzi se vor juca şi celelalte faze ale competiţiei, inclusiv marea finală. Hai, Moldova!

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune