duminică, 19 iunie 2011

Ploaia care aduce noroc

A plouat torenţial ieri la Ostroda. Atât la propriu, cât şi la figurat. Sub o ploaie sănătoasă, a plouat cu goluri şi în poarta adversarilor jurnaliştilor moldoveni, care au devenit din outsideri favoriţi la campionatul european neoficial al presei, organizat de Polonia cu un an înainte de Euro 2012. 
Ostroda este un orăşel ca în basme. Chiar dacă a devenit deja un banc printre reprezentanţii media din Moldova prezenţi aici (prin Făleşti n-ai cum să te rătăceşti), sunt impresionat de curăţenia şi grija cu care polonezii locali au ştiut să-şi amenajeze casa, oraşul în care trăiesc. M-a impresionat mult lacul din centrul urbiei, care este, la fel, foarte bine îngrijit şi terasele din jurul lui. Se aseamănă foarte mult cu fostul lac din Valea Morilor. Nu mai scriu ce e la noi acolo. Aici e plin de lacuri şi multe păduri alcătuite din copaci coniferi (90% brazi), chiar dacă relieful se aseamănă cu cel din Moldova. 
M-a impresionat şi numărul de căprioare sălbatice pe care le-am văzut păscând chiar pe marginea drumului. Nimeni nu le atinge, nu le împuşcă. Ba din contră, şoferii sunt atenţionaţi la fiecare pas să fie atenţi să nu calce vreo căprioară. Amenzile sunt usturătoare, până la 5000 de euro! 
M-am interesat şi de pescuit, pentru că sunt pasionat, iar aici sunt sute de lacuri mari. Sunt multe firme care se ocupă de organizarea pescuitului pentru amatori, inclusiv pentru turişti. Chiar aici, la hotelul Platinum unde suntem cazaţi, este ofertă pentru turişti de 240 de zloţi (circa 60 de euro) pe zi. Aici este inclus drumul, hrana şi echipamentul. În condiţiile în care în lacurile din împrejurimi poţi să prinzi peşti răpitori cum ar fi ştiuca, păstrăv, somn şi alţii, eu zic că merită toţi banii. 

Să revenim la fotbal. La turneul de jurnalişti participă 16 echipe, dintre care 8 sunt din Polonia. Naţionala Moldovei a câştigat grupa, după 3 victorii: 6-2 cu Canal Plus (Polonia), 7-0 cu Ucraina şi 6-1 cu o altă echipă din Polonia. Astăzi jucăm în sferturi, iar dacă ne calificăm, tot astăzi se vor juca şi celelalte faze ale competiţiei, inclusiv marea finală. Hai, Moldova!

4 comentarii:

 1. succes voua
  bravo
  sunteti cei mai buni

  RăspundețiȘtergere
 2. Doar locul 5?Cam slabut d-le Grecu!!Oricum felicitari!!-doar minimum de felicitari)

  RăspundețiȘtergere
 3. Buna Ziua!
  Eu sunt Vlad, unul dintre membri Radio Whisper – un radio antimanele dedicat bloggerilor şi nu numai.
  Am găsit întâmplător blogul tău, am citit câteva articole şi nu am vrut să ies înainte să te felicit – mi-a plăcut mult ce am găsit aici. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doresti, poţi să ne recomanzi orice articol, iar noi îl vom promova.
  Ne-ar face plăcere să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
  M-am gândit aşadar să vin cu o propunere:
  Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piese necenzurate. Avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă cât mai complexă de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că poate ai vrea sa ni te alături şi să colaborăm (binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place). Dorim de asemenea să îţi luăm un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultatorilor noştri.
  Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul asculta_whisper sau un e-mail, tot la asculta_whisper@yahoo.com, pentru a discuta mai multe.

  http://www.radiowhisper.com
  Multumesc,
  Cu stimă Vlad!

  RăspundețiȘtergere