Experimente Champions League. În Moldova, în Liga a 3-a!

Așadar, Prime TV a obținut drepturile de transmisiune a meciurilor din Champions League. Un lucru îmbucurător ținând cont de faptul că mai rău decât la Moldova 1 nu se putea. Lumea s-a săturat să nu vadă primele 5 minute din repriza secundă, uneori și din prima sau spoturi de publicitate electorală plasate în timpul meciurilor. Asta așa, lights, din ceea ce irita serios. Spun că e mai bine că meciurile le-a luat Prime pentru că acel turneu final transmis de televiziunea lui Plahotniuc a fost organizat satisfăcător, mult peste ceea ce a făcut Moldova 1 în cazuri similare. 

Partea proastă este că cei de la Prime au și anunțat oficial că, cu excepția semifinalelor și a finalei, practic toate meciurile vor fi transmise NU pe Prime, ci pe Canal 3. Ultimul este un post TV apărut recent, de o calitate dubioasă, care nici acoperire nu are precum Prime. În aceste condiții amatorul de fotbal din sat a rămas fără Liga Campionilor, ceea ce pentru mine personal este de neînțeles. Și asta pentru că la Chișinău suporterii au ocazia să urmărească Liga fie pe net, fie pe parabolică, NTV+ fiind principala sursă. Dar mai ales când este vorba despre un produs, care, cum arată contorul, face audiență colosală pentru Moldova. Iar pe Plahotniuc, din ce știu (au avut grijă unii să-i bage bine în cap), îl interesează doar nivelul de audiență, ceea ce aduce publicitate, implicit, banul. 

Mă miră că Prime, având un asemenea produs, a preferat să-l plaseze unui Canal 3 anonim deocamdată pe piața TV. Presupun că acest lucru s-a făcut pentru ca lumea să afle despre acest canal, prin fotbal, prin Champions League. Deci cei care se ocupă de mass media la Plaha sunt conștienți de asta. Cel puțin asta vreau să cred. Și ce nu mi-ar place ar fi ca aceeași oameni să nu înțeleagă importanța competiției pentru microbistul moldovean și să fi plasat meciurile pe Canal 3 pentru a experimenta cu niște comentatori de o valoare îndoelnică, în cel mai bun caz dintre cei de mâna a treia, aduși de pe la televiziunile-garsoniere din România. Vom trăi și vom vedea.

Citește despre asta și pe blogul lui Ivan Goncearuc.

Comentarii

  1. Sandu, te respect ca jurnalist, dar totuşi dacă te apuci să afirmi ceva, înainte de asta ar fi mai bine să te informezi. Canal 3 are frecvenţe în aproape toată ţara (câştigate pe timpuri de 1 Music Channel, retransmis până nu demult pe frecvenţele lui Canal 3)
    http://www.frocus.net/main.php?lng=ru&rzd=E-TV&pag=e-kanaly&v=1238#description


    Бельцы - 52
    Вулканешты - 41 (скоро в эфире)
    Единцы - 57 (скоро в эфире)
    Жабка (Каменка) (Флорешты) - 55
    Кагул - 56 (скоро в эфире)
    Калараш - 52
    Каушаны - 45 (скоро в эфире)
    Кишинев - 45
    Комрат - 55
    Новые Анены - 45
    Оргеев - 42
    Рышканы - 37
    Теленешты - 60
    Хынчешты - 47 (скоро в эфире)
    Чимишлия - 9

    RăspundețiȘtergere
  2. canal 3 are acoperire 85% pe tara prin eter, asta asa ca si info

    RăspundețiȘtergere
  3. La tata, la Falesti NU este! Asa ca, imi pare rau.

    Iar asta cu 85% prin eter sunt povesti pentru companiile care vor publicitate. Lasati. Nu exlud ca pe viitor anume asa va fi, dar nu acum.

    RăspundețiȘtergere
  4. mi-a placut cum ai zis "mai rău decât la Moldova 1 nu se putea", ai dreptate, citi nervi pierduti cu pseudo-comentatorii de la Moldova 1, vedem azi ce va fi pe Canal 3

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune