EURO 2016. Variantele Moldovei pentru tragerea la sorți

Tragerea la sorţi pentru preliminariile Euro 2016 are loc duminică, de la ora 13:00, la Centrul de conferinţe Acropolis din Nisa (în direct pe Eurosport). Moldova e în urna a 5-a valorică şi trebuie să termine fie pe unul din primele două locuri ale grupei sau să fie echipa cu cele mai multe puncte de pe locul 3 pentru a merge direct la turneul din Franţa. Greu, dar nu imposibil, în condițiile în care celelalte echipe de pe locul 3 vor merge la baraj. 

Odată cu afilierea Gibraltarului la UEFA, în acest moment forul de la Nyon are 54 de naţionale care pot participa în preliminariile turneelor finale. Astfel că echipele participante au fost repartizate în şase urne valorice, din care la tragerea la sorţi vor fi realizate nouă grupe: opt de câte şase echipe şi una de cinci. 

Interesant este însă că în grupa de 5 va fi introdusă şi Franţa, ale cărei rezultate nu vor conta, dar care va juca meciuri tur-retur cu fiecare dintre cele cinci echipe participante. Este pentru prima dată când UEFA a decis să introducă această regulă . 

În plus, din raţiuni economice şi pentru maximizarea profiturilor din drepturile TV, Spania, Germania, Anglia, Italia şi Olanda vor participa într-una din cele opt grupe de câte şase echipe, ceea ce presupune că Grecia, Portugalia, Rusia sau Bosnia vor fi extrase în grupa de cinci echipe.

Care ar fi însă grupa ”morţii” pentru naţionala lui Caras? Evident, una în care capul de serie va fi una dintre Spania, Germania, Anglia, Italia şi Olanda. Din urna doi, adversarul pe care orice echipă vrea să-l evite e Belgia. Cu o generaţie senzaţională, cu doi jucători de valoare asemănătoare pe aproape toate posturile, ”dracii roşii” s-au calificat en-fanfare la Mondial, unde sunt aşteptaţi să fie marea surpriză. Serbia și Scoția, dar şi Kazahstan ar completa o astfel de grupă, pe care naţionala ar dori să o evite cu orice preţ. La polul opus stă o eventuală grupă în care naţionala ar putea reîntâlni Grecia, Ungaria, Slovenia (sau România) şi Estonia, plus San Marino, echipe cu care ”tricolorii” au șanse bune de calificare.


DIFICULTATE MARE  
Spania
Belgia
Serbia
Scoția
MOLDOVA
Kazahstan


DIFICULTATE MEDIE  
Rusia
Irlanda
Austria
Bulgaria
MOLDOVA
Luxemburg


DIFICULTATE MICĂ  
Grecia
Ungaria
Slovenia

Estonia
MOLDOVA

San Marino



Sursa: prosport.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune