De ce plâng brazilienii

Moldova n-a pierdut niciodată cu 1-7 într-un meci oficial...

Brazilia. Când spui Brazilia te gândești la fotbal și invers. De 5 ori campioană mondială. Cei mai mari jucători din toate timpurile - mai mulți decât Brazilia n-a dat nicio altă țară: Pele, Garincha, Rivelino, Falcao, Jairzinho, Zico, Socratis, Romario, Ronaldo, Roberto Carlos, Ronaldinho, Rivaldo, Kaka, etc. 

Un fotbalist brazilian de aceeași valoare cu a unui moldovean costă de 10 ori mai mult, primește de 10 ori mai mult, doar pentru că este brazilian. Brand-ul. 

Cineva scria ieri pe facebook că e bine că Brazilia încasa 5 (la un moment dat), să se simtă și brazilienii în pielea noastră, a moldovenilor... Da, tradiționala calitate moldovenească - invidia - nici la un campionat mondial de fotbal nu o putem scoate din noi...

Acum trecem la Brazilia de azi. Nu știu la ce s-a gândit selecționerul Scolari. Nu știu ce a avut în cap. Stoichiță zice că e un antrenor excepțional. Dar dați-mi voie să am mari dubii vizavi de această afirmație. Brazilia lui Scolari, varianta 2014, n-are nimic din adevărata Brazilie.

Fred - cel mai prost jucător de la acest Mondial. Brazilia n-are un atacant veritabil! Când s-a mai întâmplat asta? 

S-a tot spus că Brazilia are cea mai bună apărare de la Mondial. De unde? De ce astfel de concluzii? Ce înseamnă apărare? Apărarea începe de la portar. Iar Brazilia n-are portar... Julio Cesar joacă într-o ligă abia formată. Joacă la o echipă din Canada! S-a văzut? Da. 

Fundașii centrali? Silva? Subțire. Umflat cu pompa de PR manageri. Mașina de făcut bani. Luiz? Mourinho nu-l lăsa să plece dacă era bun... Cu adevărat bun. Vezi exemplul lui Casillas.

Maicon a fost încă o glumă a lui Scolari. În min.15 cu nemții era deja gata. Mergea în două. 

Iar linia de la mijloc a Braziliei în general e pornografie. N-are niciun jucător de creație. Și nu-mi spuneți nimic de Neymar. Fără comentarii.

Brazilia a făcut 4 blaturi din 5 meciuri la acest Mondial. Era clar că nemții îi vor călca în picioare. Nemții, care la rândul lor au făcut și ei 2... cu Gana și SUA. Ultimul pe jumătate, pentru că n-a fost nevoie...

La câte talente zburdă pe plajele din Rio sunt absolut convins că brazilienii își vor reveni foarte rapid după trânta de aseară și în scurt timp vor face o echipă cu care vor ataca titlul mondial în Rusia. Indiferent de cum a arătat Brazilia la acest Mondial (s-a mai întâmplat în 1990), Brazilia rămâne Brazilia - echipa cu care nu poți să nu ții dacă iubești cu adevărat fotbalul.       

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune